Cellcosmet Activator Gel

Cellcosmet Activator Gel

Een van de tekens dat een merk tot professionele wereld behoort is het bieden van een logisch afgerond protocol van verzorging. Zo is ook het reinigingssysteem van Cellcosmet vrij bijzonder met zijn 3 speciale stappen:

  • reinigen
  • activeren
  • toniseren

Cellcosmet Activator Gel is een uniek product dat ik bijna nergens meer terecht kwam. Wat doet hij? Wat is “activeren”? Je brengt hem aan na het reinigen voor een paar minuten, net als een masker. Hij activeert microcirculatie en oxygenatie processen, heeft een antioxiderende werking, zorgt voor betere penetratie van verzorgingsproducten, ontgift en toniseert de huid, laat een aangenaam gevoel van frisheid.

Is dat dan echt zo dat je serums, crèmes en maskers beter in de huid zullen doordringen na het gebruiken van een dergelijk product? Ik geloof het zelf wel. Er zijn namelijk verschillende manieren om de ontvankelijkheid van je huid te verbeteren, van chemische tot mechanische. Daar zal ik nog in de blog meer in details over schrijven. Het is ook trouwens zo, dat het lang niet altijd nodig is om je huid meer product te laten ontvangen. Bijvoorbeeld, als je een peelingsmasker gebruikt, heeft het weinig zin om de Activator Gel te smeren, dat kan alleen in je nadeel werken, want dan breng je 2 actieve producten aan, en dat is gewoon te veel.

De nieuwe verpakking (ik vond de vorige leuker eigenlijk), maar vermoedelijk de oude formule. De actieve bestanddelen voor betere microcirculatie zijn deze bekende reactieve planten: kaneelboom extract, gember extract, kurkuma olie. Je kent waraschijnlijk kaneel en gember als middelen voor betere haargroei; dat is logisch, want ze helpen je hoofdhuid beter te voorzien van bloed. Activator Gel is hierdoor niet geschikt voor gevoelige huid of huid met rosacea. Hij kan beetje prikkelen en levert afkoelend gevoel. De lichtgele gel met sterke kruidige beetje “medische” geur is makkelijk aan te brengen en af te spoelen.

Ik merk dat producten steeds duurder worden. Een paar jaar geleden kostte deze gel nog 70 euro, en nu is hij (zonder actie) 99 euro. Is hij dat waard, of kun je anders zelf op basis van deze ingrediënten een eigen maskertje maken om je huid op te wekken – dat is aan jou. Maar belangrijk is: de Activator Gel is een soort masker dat je bij andere merken niet zo snel terecht komt.

Water, Ricinoleth-40, MEA-Lauryl Sulphate, Hydroxyethylcellulose, Curcuma Zedoaria root oil, Cinnamomun Cassia, leaf oil, Zinziber Officinale root oil, Potassium phosphate, Magnesium aspartate, PEG-8, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Amyl cinnamal, Benzyl cinnamate, Citral, Citronellol, Coumarin, Limonene, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Linalool 

Activator Gel van Cellcosmet kost € 99,00, en is verkrijgbaar in Nederland bij SALONIMAGO.NL

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *