Dress code: sieraden bij elke gelegenheid

Dress code: sieraden bij elke gelegenheid

Bekende situatie: je krijgt een uitnodiging, en er staat een “dresscode” in. Wat doe je aan? En ook – welke sieraden en accessoires passen er dan bij? In deze blog zetten wij het voor je allemaal op het rijtje!

CASUAL

Deze dress-code vertaalt: alles mag! Kies je meest comfortabele kleding, spijkerbroek, sneakers, jasje – en je bent klaar. Sieraden voor casual style zijn ook simpel, licht en uiterst comfortabel. PrettiesBoutique biedt hele leuke en goedkope trendy casual sieraden voor je vrije tijd!

CASUAL DRESSY

Deze dress-code vertaalt: comfortabel maar sierlijk. Hier kun je dus in plaats van spijkerbroek een mooie broek/legging aantrekken met mooie pumps of laarsjes daaronder. Daarbij kan nog een leuke blouse of trui van aangename stof (zijde, katoen, viscose), sjaaltje, en uiteraard 1 of 2 stukken leuke, niet te opvallende maar sierlijke sieraden, zoals de meeste van PrettiesBoutique parel lijn, vergulde sieraden en natuurlijk de minimalistische sieraden.

BUSINESS FORMAL

Deze dress-code is vooral bedoeld voor dag gelegenheden zoals zakelijke lunches, conferenties e.d. Voor vrouwen betekent dat een getailleerde jurk of een broekpak. Sieraden dienen in dit geval meer autoriteit toe te voegen (bij een management positie) en elegantie te benadrukken. Kies je voor meer opvallende sieraden – dienen ze van een goede kwaliteit te zijn voor business gelegenheden. Kies je voor ingetogen accessoires (aangeraden), dan zoek je iets wat zeer elegant is, en het enige wat dan mag glimmen is een klein steentje of goed metaal. PrettiesBoutique is dan een ideale oplossing, want wij hebben mooie stijlvolle sieraden voor zakelijke gelegenheden die je bovendien vaker kunt variëren in plaats van elke dag hetzelfde te dragen.

BUSINESS CASUAL

Deze dress-code betekent: doe je netjes maar blijf jezelf. Een broek of een kokerrok met leuke blouse en blazer in je favoriete kleur – dat is hem. Een formele jurk met leuke detail met of zonder colbert is ook helemaal goed. De laatste optie is trouwens erg handig als je jurk mouwloos is: mocht je ‘s avonds een feestje krijgen, dat doe je de blazer af, pak je een paar leuke feestelijke blings uit de tas – en klaar ben je voor de leuke avond!

FEESTELIJK

Deze dress-code is een breed begrip op de leukste manier. Waar het vooral om gaat is dat je met uw look aan iedereen laat weten: ik vind het leuk om hier te zijn en heb nu alle tijd om met jullie lekker te proosten en te lachen. Een feestelijke look kan gedurende de dag of informele avond, dan denken wij aan verjaardagen, diverse feesten en allerlei gelegenheden om iets te vieren. Dit is absoluut het geval van: sieraden keuze zat! Mag meer bling, mag minder, mag neutraal of met een kleur, mag groot, en mag klein. Overigens, hoe meer glans (strass, paillet e.d.) jouw jurk heeft, hoe minder opvallende bling zou je te gebruiken bij accessoires, want een glitterrok is al vanzelf een sterke aandachttrekker.

COCKTAIL

Deze dress-code vertaalt: feestelijk maar volgens de code. En de code voor cocktail is vaak een korte jurk met mooie schoenen. Vooral de zogenaamde LBD (little black dress) is een vertrouwd element van je cocktail garderobe. De jurk kleed je verder aan met feestelijke sieraden – en dat is het eigenlijk!

BLACK TIE

Deze dress-code vertaalt: formeel en gala. Van alle dress-codes is deze samen met Business Formal de meest strikte. Met andere woorden, men gaat raar kijken als je niet voldoet met je look aan de eisen van Black Tie (Gala). Nou heeft Black Tie eigenlijk nog een paar variaties: Smoking voor mannen, Creative en Optional voor vrouwen. Bij Creative Black Tie gaat het vaak om het uitoefenen van je persoonlijk gevoel van fashion of om een bepaalde thema (bijvoorbeeld, jaren 20′ retro stijl). In ieder geval, gaat Black Tie / Gala dress-code altijd om een lange galajurk met opvallende glinsterende sieraden. Luxueuze Oorhangers zijn altijd geweldig bij hoge opgestoken kapsel. Bij een Black Tie op uw werk kun je beter kiezen voor een LBD met een statement ring of ketting.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *