Elle by Beurer FCE70 Pureo

Weet je wat zo gek is? Ik houd enorm van water en “sauna” als een woord, maar ik ga nooit naar de sauna! Die vochtigheid in combinatie met hoge temperaturen zijn ondraaglijk voor me, ik voel me dan echt niet lekker. Wat te doen dan? Hoe krijg ik dat frisse rozige gezicht dat ik soms zie bij mijn vrienden die pas naar een sauna zijn geweest?

De nieuwe generatie stoomapparaten ondersteunt ion-technologie: watermoleculen worden afgebroken in duizenden kleinere deeltjes, en dankzij dit process wordt er meer vocht door de huid gedrongen. Dus gebeurt dan het hydrateren stuk dieper dan met gebruikelijke stoom of water. Bovendien lijkt het mij dat in combinatie met een masker of crème kan zo’n sauna cosmetische producten helpen om de diepere lagen van de huid te bereiken, omdat de poriën goed geopend zijn door de stoom.


Voordelen van de Beurer gezichtssauna:

 • Biedt de fijne zachte veilige stoom, zonder spatten of heten druppels. Geeft genoeg stoom, maar hij is niet verstikkend.
 • Bij sommige reinigingsrituelen (zoals die van Erno Laszlo) kan warme douche vervangen.
 • Laszlo of niet, maar de sauna bereidt mijn huid perfect voor de reiniging ‘s ochtends en ‘s avonds (als een alternatief van een speciaal masker zoals deze). Het zijn slechts 5-10 minuten vóór het wassen, maar het effect dat je krijgt is best vergelijkbaar met een salonbehandeling!
 • Het is een goed idee om boven de stoom te gaan zitten tijdens een hydraterend of voedend masker.
 • Bij gebruik van droge maskers (kleimaskers) kan men de gezichtssauna gebruiken om een masker te verzachten, dat maakt het verwijderen gemakkelijker.
 • Het «tuitje» is wendbaar, zodat je gemakkelijk de richting van de stoom kan aanpassen.

Nadelen van de Beurer gezichtssauna:

 • Je kunt deze sauna niet als een inhalator gebruiken of met extra stoffen vullen (dat wil zeggen, kruiden, oliën en dergelijke), behalve (het liefste gedestilleerd) water.
 • Water in de sauna moet eerste gefilterd worden. In het begin gebruikte ik Maxtra filters van Brita  systeem. Later ging ik door met gewoon water uit de kraan.
 • Dit model is niet van de professionele klasse, en is vrij eenvoudig. De temperatuur en de kracht van de stoom is niet gereguleerd. Eigenlijk heeft het apparaat maar de enige knoop – en dat is “inschakelen / uitschakelen”.
 • Beurer heeft 150 ml reservoir, wat voldoende is voor ongeveer 20 minuten stomen.
 • Mensen met hart-en vaatziekten, psoriasis of rosacea moeten eerst hun aarts raadplegen over de gevolgen van het stomen.

  beurer-fce70-pureo-1

  Ik heb Beurer FCE70 Pureo gekocht voor ca. 75 euro (volgens mij kun je ook goedkoper vinden), en je hebt ook filters nodig. Die heb ik nooit aangevuld, geen idee wanneer het moet. Hij werkt nog steeds wel goed volgens mij, zelfs met het gebruik van etherische oliën.

  Ik wens nog steeds om een keertje zo’n professionele Panasonic gezichtssauna aan te schaffen uit Japan. Die hebben veel meer opties, maar helaas worden ze alleen maar voor de Japanse markt geproduceerd (denk manual in het Japans!) en zijn vrij duur.


Fotografie: Katja de Bruijn, studio Iconogenic (Almere)

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *