Fotoshoot tips voor klanten. Deel 2

Fotoshoot tips voor klanten. Deel 2

{deel 2: runway}

Jouw fotografe heeft het al met jouw waarschijnlijk besproken hoeveel outfits je meebrengt naar de shoot, en ook over de algemene stijl van je shoot. Zoniet, vraag dat maar een hem / haar even. Het beste plan is om tenminste enkele diverse looks mee te nemen die goed zijn, bij mekaar eventueel coordineren en ook bij de stijl passen die je als doel in gedachten hebt (casual, gala, zakelijk, sportief of een andere). Je wilt het modern maken, maar tijdeloos tegelijk. Het ligt ook een beetje aan de locatie van de shoot. Industrie terrein? Studio? Bloemenveld? Dat moet je van tevoren weten en daar vanuit gaan met het plannen van je outfits. Pak ’s een modeblad en kijk hoe de locaties daar een outfit mooier maken, maar tegelijk niet te veel afleiden van het model en de kleding.

Verzamel de looks die je leuk vindt, voor de ideeën. Je kunt daarvoor door modebladen gaan, etalage poppen, online winkels of fashion blogs bekijken. Let vooral op details in de outfits – kleding, makeup, kapsel, accessories. Aan het einde van dit boek vind je ook het lijstje met inspirerende links. Doot het simpel beginnen te leren zien hoe de professionals samenhangende looks opzetten, begin je jouw eigen outfits te creëren die harmonieus eruit zien.

Pas alle kleren aan vóór je shoot. Je wilt alleen de meest flatteuze looks voor je portretsessie, dus ga dan eerst door je kast en kijk wat goed is en wat niet, vanuit de kleding die je al hebt. Tijdens het aanproberen van elke stuk, kijk naar jezelf in de spiegel en vraag je het volgende af:

  • ziet het er goed uit?
  • past hij goed?
  • werkt het bij mijn figuur?

Wanner je al een goed idee hebt over de basics die je wilt pakken uit je eigen kast, maak een lijstje van enkele dingetjes die je moet (oke, WILT!) kopen voor je shoot, en ga dan langs het winkelcentrum. Nogmals, vergeet niet over de thema en locatie van je shoot. Tops en jassen moeten goed passen en werken voor je borst, buik en armen. Altijd goed kijken dat je een goed passend model hebt gepakt. Een goede fit betekent dat hij niet te krap en niet te los zit. Neem sowieso altijd een stijlvolle maar casual colbert (of twee) of een trui mee naar je shoot, die kun je eventueel in laagjes doen boven je t-shirt of jurkjes. Blousje of hemdje met knoopjes en kleine nette kraagjes zijn leuk, zowel als los zittende tops die rond je taille ingenomen zijn. Simpele strak-zittende t-shirts kunnen komen onder een colbert of zelfs alleen.

MORE SOON!


smile

In de serie blogs “Fotoshoot tips voor klanten” deelt Katja leuke leerzame tips met iedereen die voor de camera wil gaan staan. Voorbereiden, kleding inpakken, poseren en veel meer!

Wil je een fotoshoot boeken bij de modefotografe Katja de Bruijn? Iedere vrouw staat op haar mooist op de foto’s uit onze zonnige fotostudio in Almere Poort. Neem gerust contact op om je droomshoot te bespreken.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *