Havermout tegen grijze haren

Havermout tegen grijze haren

Hoe bestrijd je grijze haren? Is dat überhaupt mogelijk? Vandaag vertel ik jullie het geheim uit mijn eigen familie archief!

Mijn moeder vertelt dat haar vader (mijn opa uit West-Oekraïne was een bekende Sovjet pedagoog) had nauwelijks grijze haren. Hoe dan? Dit is zijn recept: ‘s avonds een kopje havermout in water weken, inclusief wat gedroogde vruchten en noten. In de ochtend voeg een paar lepels zure room toe.

Dit was een variant van de zogenaamde Cleopatra salade. De Cleopatra salade, of zoals ze hem ook noemen, “schoonheidssalade” is een typisch paleo gerecht op basis van havermout, melk, zoete vruchten en groenten (zoals wortelen, appels), zure room, pruimen, rozijnen, noten en honing.

Mijn havermoutmuesli eet ik meestal met het toevegen van gojibessen, heet water en een beetje melk (voor de kleur). Ik maak hem zoeter met behulp van ahornsiroop en rozijnen.

Ik heb dit verhaal met meerdere mensen besproken. Het schijnt dat iedereen reageert op havermout op zijn eigen manier. Bij sommige mensen helpt het werkelijk met grijze haren, terwijl andere mensen alleen maar het verschil merken in het verbeteren van hun algemene gezondheid, spijsvertering en kwaliteit van de huid. Voor mij maar graag dat alles inpakken, niet dan? 🙂


Foto: Fotolia

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *