iS Clinical Super Serum Advanced +

iS Clinical Super Serum Advanced +

iS Clinical is een professioneel (dermatologisch) merk uit America, geliefd door vele mensen, vooral die met acne en pigmentatie. De anti-acne protocolen van iS Clinical zijn echt beroemd en werken vrij goed. Mijn eigen kennismaking met dit merk begon met een geweldige antioxidant: de Super Serum Advanced rijk aan vitamine C.

Ik zocht een serum met vitamine C voor snellere regeneratie en tegen littekens, en zo kwam ik deze serum tegen. De samenstelling spraak me meteen aan: vitamine C, hyaluroonzuur, peptides (Human Growth Factor) en Centella Asiatica.

De serum is waterig en ruikt bijna niet. Hij bevat een pipetje. Dat is nodig om goed te kunnen doseren: een dun laagje is genoeg voor een gezicht, dat breng je aan per druppel. Hij kan beetje prikkelen. L-ascorbic acid is een zogenaamde irriterende vorm van vitamine C, maar bij iS Clinical vinden ze hem kennelijk stabiel gedurende de tijd dat de serum volledig verbruikt moet worden (ca. 3 maanden indien de fles in het donker staat).

Het effect vond ik vrij prominent: de rode vlekjes waren goed opgelicht en verminderd, de huid zelf zag meer helder er gladder uit, en zelfs acne ging stuk minder worden (ook al heeft iS Clinical tegen acne hele andere serums, zoals Pro-Heal en dergelijke). Is dat allemaal dankzij de 15% vitamine C? In ieder geval, is dat een van de grotere concentraties vitamine C onder producten voor thuisgebruik. 15% vind je niet zo snel in een winkel.

Ik geloof dat bijna iedereen deze serum mag gebruiken, behalve hele gevoelige huid. Vraag om samples zou ik zeggen. Ik gebruik hem niet onder de ogen, de huid daaar is te dun en gevoelig. Gebruiken onder make-up is geen probleem; in de ochtend zal vitamine C je SPF zonbescherming product nog beter zijn werk laten doen. Liever ‘s nachts de serum smeren? Mag ook! Onder een crème of zonder.

Water, Ascorbic Acid, Hyaluronic Acid, Pentylene Glycol, Urea, Glucose, Guanidine, Tripeptide-1, Arbutin, Polyporus Umbellatus (Mushroom) Extract, Calcium Pantothenate, Asiaticoside, Asiatic Acid, Zinc Sulfate, Glycerin, Phenoxyethanol

iS CLINICAL is helaas niet verkrijgbaar in Nederland, maar is wel uit America en Engeland te bestellen.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *