Super tip voor thuis haar verven

Super tip voor thuis haar verven

Vandaag heb ik een hele leuke tip voor diegene van jullie die zelf hun haar thuis verven. Sommige vrouwen verven hun haar vrij vaak. Bijvoorbeeld, als je een model bent, of als je veel grijze haren hebt, en ook als je elke dag je haar wast (zo verlies je sneller de kleuring).

De volgende procedure zal je helpen om veel meer te bereiken met je haarkleuring.

Dit heb je nodig: 

Vind een oud flesje met verstuiver tussen 50-100 ml. Dat soort flacons kun je vaak vinden in speciale reistasjes voor vliegtuigen. Zoals bijvoorbeeld deze van Douglas.

Optie 1. Vul hem met water en voeg een paar druppels citroensap toe.

Optie 2. Meng 50/50 water met appelazijn in de fles (dat doe ik zelf).

1. Nadat je je haar hebt gekleurd en de verf uitgespoeld, breng 1 of 2 verzorgingsproducten aan je haar. Bijvoorbeeld, een goede voedende masker of een conditioner. Mag ook beide tegelijk. Let op dat het product niet op je hoofdhuid komt.

2. Spoel het verzorginsproduct grondig af en breng vervolgens de zure mengsel uit je verstuiver overal op je haar en hoofdhuid. Spoel hem af na een paar minuten.

haar-ph-herstellen

Hoe werkt het precies?

Verzorgingsproducten zowel als haarverf bevatten vrij hoge pH waarde (alkali), zodat de haarschacht helemaal open gaat om een product te absorberen. Het is daarom van belang om de cuticula van het haar vervolgens dicht en glad te maken, en dat doe je met een product van lage pH waarde (zuur). In salons worden allerlei speciale dure producten daarvoor gebruikt zoals bijvoorbeeld een Joico K-Pak Professional Cuticle Sealer pH Neutralizer (die kun je ook alleen maar in een reuze fles kopen wat nergens voor nodig is, ook al vind ik hem zelf wel erg leuk). Veel goedkoper is om citroen of azijn te gebruiken. De zuur maakt je haar weer dicht, waardoor zowel de pigementen uit de verf als alle voedende ingrediënten uit de masker goed in je haar blijven zitten. Je haar is glad, zacht, glanzend en makkelijk kambaar 🙂


Foto: Adobe Stock

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *