V&A: concealer en rimpels

V&A: concealer en rimpels

In de rubriek Vraag & Antwoord beantwoord ik jullie meest interessante vragen over beauty, stijl en gezondheid. De vraag van vandaag is…

V. Ik gebruik concealer tegen donkere kringen, maar hij zit in rimpels… wat te doen?

A. Een van de meest voorkomende make-up “fouten” is een dikke laag concealer die met name onder ogen rimpels accentueert. Het kan je ouder laten lijken terwijl het natuurlijk helemaal niet de bedoeling was. Geef niet op! Dit probleem zie ik ook soms bij mijn jongere modellen, en dit is waarom…

Een van de oorzaken is droge huid. Een goede oogcrème is daarvoor een oplossing. Ook is structuur van je concealer van belang. Kies voor een flexibele vloeibare structuur die makkelijk smeert. Moderne concealers zijn gelukkig steeds fijner aan het worden en bevatten vaak goede siliconen die huid glad maken.

Over siliconen gesproken… Speciale rimpel-fillers als een topisch product kunnen een goede basis (primer) worden op de plekjes waar je de meeste rimpels hebt.

Mijn visagiste Georgina heeft me een keertje nog deze tip gegeven. Ik vroeg haar of haar Touche Éclat van YSL eigenlijk genoeg was om donkere krijgen te bedekken. Dit was haar antwoord:

 

“Concealers zoals Touche Éclat gebruik ik als laatste laag. Zijn lichte tekstuur helpt tegen droge rimpeltjes onder ogen in tegenstelling tot dikkere gepigmenteerde concealers en correctors. Touche Éclat reflecteert licht wat in combinatie met een flitser heel goed werkt. En eigenlijk heeft hij ook genoeg pigment om make-up tijdens een shoot bij te werken”.

Ik ben er helemaal mee eens. Zo doe ik vaak ook mijn eigen make-up voor gelegenheden:

  1. Lichte oogcrème
  2. Pigmentrijke concealer (bijvoorbeeld, Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer)
  3. Poeder
  4. Geavanceerd product met lichtreflecterende eigenschappen, zoals bijvoorbeeld By Terry Touche Expert (Terry de Gunzburg is eigenlijk de oorspronkelijke auteur van YSL hun Touche Éclat als je dat niet wist). Dit product klop ik lichtjes in mijn huid, en dankzij de poeder onderaan blijft hij goed zitten.
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *