Yves Rocher haarspoeling met frambozenazijn

De naar framboosje ruikende haarspoeling van Yves Rocher heeft zijn fans. Ik zit alleen daar even niet tussen.

Aqua/water/eau, acetum/vinegar/vinaigre, parfum/fragrance, palmitamidopropyltrimonium chloride, caprylyl/capryl glucoside, propylene glycol, salicylic acid, aroma (flavor), cetrimonium chloride, citric acid, methylpropanediol, alcohol, ci 14700 (red 4), ci 17200 (red 33), ci 42090 (blue 1)

Les nummer 1: lees het lijst van ingrediënten voordat je iets gaat kopen. Hij bevat wellicht geen siliconen of parabenen, maar naar mijn mening bevat hij toch veel meer onnodige dingen dan azijn. Alcohol, bijvoorbeeld? Om wat precies te doen? En waar is framboos dan, behalve de kleur? Het enige wat ik leuk vond aan Yves Rocher haarspoeling was salicylzuur, dat vond ik dan wel een goed idee.

Azijn is eigenlijk waar ik wel een grote dan van ben, ik gebruik dan 5% appelazijn als een leuke, simpele en goedkope spoeling voor mijn haar. Appelazijn geeft mijn haar glans, zachtheid, verzorgd de hoofdhuid en noem maar op. Geweldig spul.

Ik word vaker teleurgesteld door producten die gepresenteerd worden als “biologisch, natuurlijk” en rondom goed voor je, maar als je kijkt naar ingrediënten, dan zie je meer chemische namen dan natuurlijke dingen. Wanneer een “lavender badolie” als eerste ingrediënt mineral oil bevat, dan ben er heel snel klaar mee. En jij?

appelazijn-mijn-haar

Dit is mijn haar na het afspoelen met pure appelazijn en vervolgens met water. I love it!

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *