Zo fotografeer je sieraden

Zo fotografeer je sieraden

In deze blog lees je hoe je het beste sieraden kunt fotograferen met een digitale camera voor je online shop of advertentie.

TIP 1 Focus

Om ervoor te zorgen dat je foto’s scherp zijn, moet je weten hoe je de focus instelt van je camera. Digitale camera’s met autofocus zijn vaak moeilijk om precies te richten, vooral op kleine objecten. Lees de handleiding en krijg meer verstand van hoe de autofocus van je camera werkt. De meeste digitale camera’s zijn ontworpen om gemakkelijk te focussen op grote objecten, maar hebben moeite met kleine objecten. Het is vaak handig om je camera in de “spot focus” te zetten. Spot focus geeft jou meer controle op welk deel van een scène de camera eigenlijk is gericht.

TIP 2 Heb je een statief nodig?

Zelfs de geringste beweging tijdens het nemen van een foto kan bewegingsonscherpte veroorzaken. Hoe dichter je bij een object bent, hoe duidelijker de bewegingsonscherpte wordt. Met behulp van een goedkoop statief kun je een groot verschil in de scherpte van je afbeeldingen maken. Voor echt scherpe beelden is het zinvol om te investeren in een goed, stevig statief. Als je camera een afstandsbediening ontspanknop heeft, gebruik die dan, en zo niet, gebruik dan de ingebouwde timer om camerabewegingen te minimaliseren.

TIP 3 Zet uw camera in diafragma prioriteit modus

Om het grootste deel van je onderwerp scherp te krijgen, is het goed om de camera in de zo genaamde “diafragma prioriteit modus” te zetten, en het diafragma om zo hoog mogelijk in te stellen (denk aan f/16 of meer). Hoe dichter je bij uw onderwerp bent, des te belangrijker dit wordt.

TIP 4 Zachte belichting

De ingebouwde flitser van je camera zal zelden goede resultaten opleveren voor product fotografie. Voor zachte verlichting maak je foto’s buiten wanneer het bewolkt is, of gebruik een “lichttent” voor productfotografie met een softbox op flitser.

TIP 5 Foto’s bewerken

Zelfs met een betaalbare software zoals Photoshop Elements of ACDSee kun je jouw product fotografie beter maken. Het lijkt misschien alsof het sneller is om een beeld precies zoals het was geschoten te gebruiken. Maar in de werkelijkheid is het moeilijk om een beeld te schieten precies hoe je zou graag willen in zijn definitieve vorm. Met beeldbewerkingssoftware kun je een afbeelding croppen, contrast aanpassen, verscherpen en dan het formaat wijzigen, vaak in nog geen 2 minuten.

Het grootste verschil tussen een professionele en een amateur product foto zijn scherpte en belichting. Onze tips 1, 2 en 3 zullen de scherpte van jouw afbeeldingen verbeteren, terwijl Tip 4 uw verlichting zal verbeteren. Een minuut aan het bewerken van een foto zal het nog verder verbeteren. Omdat deze paar stappen zo basic lijken, is het verleidelijk om ze te negeren. Echter, als je de tijd ervoor neemt, zal je een enorme verbetering in de kwaliteit van je sieraden- en productfoto’s zien.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *