Alles wat je wou weten over de geweldige Second Skin Cheek Colour van Laura Mercier, lees je in deze grote blog!

Fijne textuur en natuurlijke kleuren… Ik ben verliefd op deze blush!

Er was ooit ‘s een tijd toen ik geen blush wou gebruiken. Sommige blushes vond ik “too much” en de andere hadden een verkeerde kleur (of zoals ik dacht, niet dezelfde kleur als mijn eigen wangen op vakantie). Toch kwam ik op het gegeven moment tot de conclusie dat ik op vele foto’s te bleek was, en dus was er tijd om iets er aan te gaan doen.

Waarom Laura Mercier Second Skin Cheek Colour? 

  • ik vond de kleuren heel mooi en natuurlijk
  • dit merk beschrijft zijn kleuren heel goed op hun website, dus online kopen is dan een stuk makkelijker
  • ik heb voor mezelf een voorkeur aan poeder blush
  • en natuurlijk… de custom paletten!

Kleuren

Sommige blushes zijn mat, en sommige hebben shimmer. Hieronder zal ik alle kleuren laten zien die op dit moment te koop zijn solo. Sommige andere kleuren maken deel van gelimiteerde collecties van Laura Mercier (zoals Riche Nectar in de Master Class Color Essentials) en zijn dus niet apart te koop.

Zoals je ziet, heeft elke kleur een bepaalde beschrijving waaruit je vrij veel kan halen wat betreft een toon en textuur.

laura-mercier-second-skin-cheek-colour-alle-kleuren

Als we het hebben over “kleurenanalyse” en als je dat liever wilt laten de keuze van je makeup bepalen, dan heb ik hier een handig lijstje van passende kleuren:

WINTER: Winter Bloom, Violet Orchid, Tender Mauve, Plum Radiance, Heather Pink, Soft Iris, Lotus Pink

ZOMER: Soft Iris, Winter Bloom, Heather Pink, Barely Pink, Lotus Pink, Rose Petal

HERFST: Winter Bloom, Wild Bouquet, Peach Whisper, Spiced Cider, Lush Nectarine, Rose Bloom, Honey Mocha, Fresh Ginger, Orange Blossom, Rose Petal

LENTE: Sweet Mandarin, Lush Nectarine, Orange Blossom, Lotus Pink, Rose Petal

Zoals je ziet, is bijvoorbeeld Rose Bloom eigenlijk een ontzettend universele blush, bovendien ook mat, en hij was ook mijn eerste aankoop van Second Skin Cheek Colours, en die gebruik ik nog steeds heel graag.

laura-mercier-second-skin-cheek-colour-example

Mijn model Dewika draagt een paar tinten Laura Mercier Second Skin Cheek Colour. Aan de rechtere kant zijn dat swatches van Rose Bloom, Winter Bloom en City Pink (de laatste is volgens mij discontinued).

 

Honey Mocha (kan ook gebruikt worden als bronzer), Sweet Mandarin (levendig koraal met shimmer)

laura-mercier-second-skin-blush-swatches

Dit zijn al mijn kleuren van Second Skin Cheek Colour, behalve Rose Petal, die was weg bij een winactie šŸ™‚

Ook wel handig…

Wanneer je verzameling van deze blushes behoorlijk begint te groeien, net als bij mij, is het heel leuk en handig om de blushes te verplaatsen naar de zogenaamde Custom Palettes. Laura Mercier heeft ze in 3 of 6 sectoren. Ook de zachte kwast Cheek Colour Brush gebruik ik heel graag met deze en andere blushes. Ik heb hem al jaren!

laura-mercier-custom-palette

laura-mercier-blush-brush-2

laura-mercier-blush-brush-1

De blush kost ā‚¬ 28,00 en is verkrijgbaar in Nederland in deze winkels:

SKINS.NL (online en in de winkel in Amsterdam)

BOL.COM

SUPERWINKEL.NL


Fotografie: Katja de Bruijn, studio Iconogenic (Almere)