De nieuwste toevoeging aan de collectie van het Nederlandse niche parfummerk Puredistance gaat om het Oosten en heet Sheiduna. Wij moeten denken aan een elegante Franse vrouw (she-) in rijke okerkleurige duinen (-duna).

puredistance-sheiduna-7

Beschreven door de makers (Cécile Zarokian als de neus met Jan Ewoud Vos van Puredistance) als “rijk, intens, zacht, sensueel en verleidelijk” is deze parfum geen doorgaanse geur maar de ervaring waarmee je een antwoord kunt krijgen op de vraag: is de aromatische familie parfums jouw ding of niet? Want deze parfum is sterk aromatisch met duidelijke overheersing van amber, leder, houd, benzoë, mirre, wierook, die blijven hangen in de lucht als het prachtigste geurstokje ooit. De vluchtige vonkjes van roos, citrus en honing krijg ik vooral in het begin en ze maken me ook heel blij.

puredistance-sheiduna-6

Noten: citroen, mandarijn, zwarte bessen, aldehyden, Bulgaarse roos, geranium, kruidnagel, vetiver, patchouli, amber en hout, wierook, benzoë, mirre, tonkaboon, vanillestokjes, muskus.

Zal ik Sheiduna dragen? Bij de juiste “mood” wel, ook al vind ik haar wel een behoorlijk lage eentonige contralto voor mijn smaak. Ondenkbaar voor parfumfans en ondankbaar tegen Cécile, maar ik sluit niet uit dat een parfum als Sheiduna eerder ga mixen met iets bloemigs. Toevallig heb ik net het nocturne McQueen EdP hier op mijn pols toegevoegd om te kijken hoe die roze sluiers van tuberoos gaan dansen in de rook van Sheiduna. Klinkt heftig, maar opeens word ik vrolijker en voel me als in een oosters sprookje!

puredistance-sheiduna-10

SHEIDUNA kun je vinden en kopen op de officiële website van Puredistance met de promotie (gratis 5ml travel flacon in een witte cadeaudoos) die duurt tot 30 november.


Productfotografie: Katja de Bruijn, studio Iconogenic